Kystvandringen 12.6.16

Skrevet mandag d. 13. juni 2016

Beretning fra Kystvandringen 2016 “Fra kyst til kyst”

12. juni 2016

Så har Danmarks Naturfredningsforening DNO i samarbejde med HjerteforeningenHFO i Odsherred, gennemført den femte “Kystvandring”

Da deltagerne ankom, blev de mødt af dette klotte banner.

Vandringen var delt op i 3 ture, således ALLE kunne komme til at gå en tur, som passede dem nogenlunde.

Her er deltgerne ved at ankomme til den store P-plads på Oddenvej 153

Svend-Aage Petersen fra DNO, er igang med på DNO og HFOs vegne, at byde deltagerne velkommen og ikke mindst, at får fordelt disse på de 3 ture
Den korte tur var på 3,5 km, den mellemste på 6,5 km og den lange tur var på 12,5 km.

På den korte tur stillede 5 deltagere op til start.

Guiderne op denne tur var: Steen Axil og Stine Salling Olsen fra DNO.
Der er desværre ingen billeder fra den korte tur.

På den mellem lange tur stillede 33 deltagere op til start.

Her står deltagerne klar til begive sig ud på en meget smuk tur.
Guiderne på denne tur var: Gunni Ærtebjerg fra DNO og Elo Christiansen fra HFO

Her er deltagerne på vej op ad den lange bakke på Gammel Ebbeløkkevej, de skal op til “Fægangen”

Her er man på vej ned af “Fægangen” og man skal holde tungen lige i munden, for der er forholdsvis stejlt.

Nu er den mellemlange tur kommet over til stranden ved Sejrøbugten
På den lange tur stillede 11 deltagere (10 piger og een mand) op til start.

Guider: Svend-Aage og Birgit Petersen
Her er vi ved at passere “Prærien” hvor der godt nok var kvæg, men ingen cowboys hvilket var skuffende, når nu stedet bærer dette navn.

Her er nogle af de gæve piger, igang med at vandre på den stenede strand ved Sejrø Bugten og som man kan se, skal man være godt til bens, når man skal gå på alle de sten.

Flere gæve piger

Så har vi endelig besteget de stejle bakke op til Lumsås Mølle, hvor vi straks gik igang med at indtage en tiltrængt frokost.
Lumsås Møllerlaug havde i dagens anledning åbnet møllen, således at de der deltog i Kystvandringen, kunne komme ind og se møllen.
En stor tak til Niels og Leif fra møllen.

Efter en velfortjent frokost, gik turen videre gennem Lumsås og ned at Ravnsvej til Kattegat, hvor vi drejede til venstre op mod Odden.

Her gå vi på “Fiskervejen” som har taget meget skade af de mange storme, der har været de senere år.

Her ser man, hvor vigtigt det er, at vi beholder strandbeskyttelseslinjen på de 300 meter, for man finder ikke mange andre steder i verden, hvor man har så flotte kyster, som vi har her i Danmark.

Her forlade vi kysten, og er på vej op til Gammel Ebbeløkkevej, som vi følger tilbage til Oddenvej 153

Vi håber, at alle deltagere har haft nogle dejlige oplevelser, vi har på fornemmelsen at alle var godt tilfredse og at de alle føler, at man har haft nogle dejlige timer.

Tak til guider og deltagere

Tekst: Svend-Aage Petersen DNO
Foto: Leo Christiansen HFO